Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | February 28, 2024

Scroll to top

Top

European Poster Explosion: “Je wilt iets authentieks, iets waar je de inkt nog van afziet en waar met hart en ziel aan gewerkt is.”

European Poster Explosion: “Je wilt iets authentieks, iets waar je de inkt nog van afziet en waar met hart en ziel aan gewerkt is.”
Iris Luimstra

Deze week is het weer tijd voor het vierdaagse festival Eurosonic Noorderslag, en daarbij hoort naast de vele optredens in en om de poppodia en cafés, ook ruimte voor kunst. Het Grafisch Museum (GRID) presenteert samen met de VERA Artdivision voor de tweede keer de European Poster Explosion (EPEX), een expositie die aandacht schenkt aan concert zeefdrukposters van over de hele wereld. In de studio waren hiervoor te gast Fronique Oosterhof van het GRID en Mirjam Dijkema, illustrator en lid van de VERA Artdivision. De zeefdrukkunst is een bijzondere (en dure) techniek, en de Vera zeefdrukposters, allen met de hand gedrukt door diverse ontwerpers op de zolderkamer van Vera, zijn erg gewild. In deze tijd van de digitale cultuur en grote oplages en is het een bijzondere tegenbeweging. Wat maakt de gigposter cultuur zo populair en levendig? En wat voor toekomst ligt er in het verschiet voor de zeefdrukposter?

Luister het fragment hieronder terug!

De European Poster Explosion is nog te zien tot morgen in het Grafisch Museum. De toegang is gratis.

Foto: Nienke Maat