Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 13, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #37: Reyer Boxem

Perestrojka #37: Reyer Boxem

| On 22, jan 2019

Ooit kreeg fotograaf Reyer Boxem te horen dat hij meer een grazer dan een graver is en daar kon hij zich helemaal in vinden. Boxem is ‘geen jongen van langlopende projecten en diepe dingen, maar meer van ergens op afgestuurd worden en daar improviseren om iets leuks proberen te maken.’

Reyer Boxem is als fotograaf voornamelijk actief in het noorden van het land en werkt voor bladen als Revu, HP/de Tijd, Trouw, Dagblad van het Noorden, Noorderbreedte en de Universiteitskrant Groningen. Hij mocht de Groninger Persprijs en meerdere Zilveren Camera’s in ontvangst nemen. Naast zijn werk als fotograaf is hij actief in de band Partiboi, ooit omschreven als het ‘best bewaarde geheim van Groningen.’

Deze week draaiden we in Perestrojka zijn favoriete liedjes. Onze presentatoren Anne Jan Toonstra en Lieke van den Krommenacker spraken met Reyer over de donkere kamer van zijn moeder, werken als dokaslaafje op de redactie van Vrij Nederland, door Groningen rijden op een brommer voor het Nieuwsblad van het Noorden, schaatsen, muziek maken op zolder. Natuurlijk kwam ook de aanstaande staking van fotojournalisten aan de orde. Die leggen op vrijdag 25 januari het werk neer en dat is nog nooit eerder vertoont. 

Foto: Nienke Maat.