Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Cees Martens: “De seismische gegevens van aardbevingen zijn voelbaar gemaakt.”

Cees Martens: “De seismische gegevens van aardbevingen zijn voelbaar gemaakt.”

| On 30, jan 2019

8 februari gaat festival Grasnapolsky van start bij de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. De afgelopen vijf jaar vond het festival plaats in en rondom zendstation Radio Kootwijk op de Veluwe. Over dit nieuwe noordelijke hoofdstuk spraken we begin januari met festivalorganisator Mariska Berrevoets. Aangezien het festival naast muziek een uitgebreid kunst- en expeditieprogramma aanbiedt waarin De Toekomst en de omgeving een grote rol spelen wilden we daar graag aandacht aan besteden.

Anne Jan Toonstra sprak met Cees Martens, de programmeur van het kunst- en expeditieprogramma, over de zoektocht naar kunstwerken die pasten bij de rauwe locatie. Zo verzamelde de Deense Sissel Marie Ton de seismische gegevens van de twaalf sterkste aardbevingen in Groningen om ze vervolgens voelbaar te maken middels een vest met sensoren. Wat het intrigerende A State between now and some day at 22:22 pm precies inhoudt wilden we ook graag weten.

Het gehele kunsten- en expeditieprogramma staat op de festivalwebsite.

 

 

 

Foto: Nikki Faberij de Jonge en Rick Heijne