Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Louis Stiller: “Groningen is echt een dichters provincie.”

Louis Stiller: “Groningen is echt een dichters provincie.”

| On 30, jan 2019

 

624 citaten van zo’n 300 auteurs kregen een plekje op Leesbaar Groningen, de kleurrijke kaart die geheel uit citaten bestaat. Donderdagavond 31 januari spreekt redacteur en initiatiefnemer Louis Stiller over de Groninger poëzie op de kaart in boekhandel Godert Walter. De laatste donderdag van januari is traditioneel de eerste dag van de Poëzieweek en daarom zijn er naast Stiller ook optredens van de dichters Aly Frije, Jan Siebo Uffen, Tonko Ufkes en zanger Bert Hadders.

Anne Jan Toonstra vroeg Stiller of er ook Grote Groninger Gedichten bestaan, wat zijn persoonlijke favoriet op de kaart is en of het nog kriebelt als er nieuwe boeken verschijnen? Stiller verklapte dat er op Leesbaar Friesland een citaat van Fleur van der Bij zal staan en ziet in Groningen een heleboel vrouwelijke schrijvers opkomen zoals Lilian Zielstra en Jirke Poetijn.