Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 17, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #38: Mark Lada

Perestrojka #38: Mark Lada

| On 06, feb 2019

De Groningse band Traumahelikopter brengt sinds haar debuut uit 2013 het garagerockgenre in Nederland naar een hoger niveau. Zanger en gitarist Mark Lada was maandagavond 4 februari te gast bij Perestrojka. Anne Jan Toonstra sprak met hem over het ontstaan van band, de huidige status daarvan en zijn solo-project Mark Lada’s Golden Arches. Natuurlijk kwam ook de aanstaande sluiting van muziekzaak Tonika aan de orde.

In een interview sprak Lada eens over lijstjes waarin mensen vooral hun pretentieuze smaak etaleren. Hoe hijzelf tot zijn keuze kwam was natuurlijk onderwerp van gesprek. Mark Lada studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis, maar was meer geïnteresseerd in muziek maken dan erover schrijven. Bij Lada draait het nog steeds om de intentie en intensiteit. We hoorden ook hoe alles begon met Two unlimited, dat zijn eerste instrument een klarinet was en dat zijn eerste rockcd van The Offspring was. Zijn werk aan Mark Lada’s Golden Arches leidt weer tot nieuwe frisse ideeën voor Traumahelikopter. Het gehele gesprek en de nummers die hij uitkoos kan je hieronder terugluisteren.

 

 

Foto: Nienke Maat.