Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 25, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S08E08 | 11-02-19

Glasnost S08E08 | 11-02-19

| On 13, feb 2019

De eerste dagen van februari zaten vol benoemingen en prijsuitreikingen. Maandag 4 februari werd de nieuwe stadsdichter van Groningen gepresenteerd en twee dagen daarvoor werden de winnaars van de Beste Groninger Films 2018 bekendgemaakt in het Groninger Forum. Anne Jan Toonstra keek met twee winnaars terug op de uitreiking en hun winnende films. Eva Glasbeek kwam naar de studio om te vertellen over de videoclip Blijf je koel van TOLLS en we belden met Zaïde Bill over haar non-fictiefilm Seismos.

Lilian Zielstra was de  afgelopen twee jaar stadsdichter van Groningen en presenteerde tijdens de Stadsdichteravond haar debuutbundel Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan. We keken terug op haar stadsdichterschap, haar project Dichten met oma en natuurlijk hadden we het over haar bundel. Zo wilden we weten waarom ze in de eerste regels van haar gedichten een locatie beschrijft.

Harry Arling maakt al jaren Kosmotroniks en gaat er dit jaar mee naar Japan. We bespraken het maakproces, de ontwikkeling van de Kosmotroniks door de jaren heen en de voorwerpen waaruit hij de Kosmotroniks maakt. Kosmotroniks die worden verkocht repareert Arling altijd trouw. Meestal wordt de schade door kinderen of katten veroorzaakt. Arling is dan ook een hondenman.

Robin Eggens en ND gingen afgelopen weekend naar De Toekomst in Scheemda. In en om de voormalige strokartonfabriek vond festival Grasnapolsky plaats. De reportage die dat opleverde draaiden we in de uitzending en oud-Glasnosticus Willem Goedhart vertelde over zijn dag op het festival.

Esmé van den Boom was van de partij met een prachtige column.