Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | March 1, 2024

Scroll to top

Top

Lilian Zielstra: “Wat ruimte is, dat boeit me.”

Lilian Zielstra: “Wat ruimte is, dat boeit me.”

| On 15, feb 2019

Begin februari nam Lilian Zielstra afscheid als stadsdichter van Groningen en dat ging vergezeld met de publicatie van haar debuut Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan. Het is een bundel waarin Groningen een grote rol speelt. Regelmatig begint een gedicht bij een locatie in Stad: Nieuwstad, de Vismarkt in de avond of een man bij de Warhol. Natuurlijk wilden we weten hoe het stadsdichterschap haar werk heeft beïnvloed.

Anne Jan Toonstra sprak met Zielstra over haar termijn als stadsdichter, het project Dichten met oma, het bewaren van je onafhankelijkheid en natuurlijk bespraken we het moment waarop bekend werd gemaakt dat Renée Luth haar opvolgde als stadsdichter.

 

 

Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan is te koop bij elke goede boekhandel en rechtstreeks bij Uitgeverij Passage.

Foto: Nienke Maat