Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 20, 2024

Scroll to top

Top

Harry Arling: “Door de beperking komen de mooiste ideeën.”

Harry Arling: “Door de beperking komen de mooiste ideeën.”

| On 18, feb 2019

Sinds 1989 maakt kunstenaar Harry Arling Kosmotroniks. De Science Fiction-achtige voertuigen vinden hun basis altijd in een voorwerp dat door Arling wordt gevonden. Van een messenslijper tot de fitting van een lamp, of een bus ruitenwisservloeistof. Dat die voorwerpen al een vorm hebben draagt bij aan het creatieve proces.

Anne Jan Toonstra sprak met hem over het maakproces en de verschillen tussen de eerste Kosmotroniks en de huidige voertuigen. Er zit garantie op de Kosmotroniks en er wordt dus wel eens iets teruggestuurd. Meestal was een kat of kind de schuldige, Arling is dan ook een hondenliefhebber.

 

 

In juni van dit jaar zal Arling met zijn Kosmotroniks naar Japan reizen. Dankzij een crowdfunding-actie kan hij een poging wagen om daar door te breken.

Foto: Nienke Maat