Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #39: Eva Waterbolk

Perestrojka #39: Eva Waterbolk

| On 19, feb 2019

De Groningse band De Messen roept bij zangeres en gitariste Eva Waterbolk het toneelgevoel op. Niet dat ze een andere rol speelt, maar de speelsheid die ze leuk vond aan toneelspelen zit ook in het optreden met een band. Solo optreden is een persoonlijk project en De Messen mag absurdistischer en gekker. Het idee van de band ontstond enkele jaren geleden in Café De Minnaar en sinds vorig jaar treden De Messen op. Volgende maand gaan ze de studio in om een aantal nummers op te nemen.

In Perestrojka draaiden we de favoriete muziek van Eva Waterbolk en Anne Jan Toonstra sprak met haar over haar nieuwe gitaar, stoppen met de middelbare school, toneelspelen, tekstschrijven en de verschillen tussen in een band spelen en solo optreden. We hoorden ook ‘een van de mooiste zinnen in de Nederlandstalige muziek.’

 

 

Foto: Nienke Maat