Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Ruud Schenk: “Samen met Frans Haks was Alessandro Mendini de geestelijke vader van die prachtige ruimte die het Groninger Museum is.”

Ruud Schenk: “Samen met Frans Haks was Alessandro Mendini de geestelijke vader van die prachtige ruimte die het Groninger Museum is.”

| On 27, feb 2019

Maandag 18 februari overleed de Italiaanse architect en ontwerper Alessandro Mendini op 87-jarige leeftijd. Dit jaar is het vijfentwintig jaar geleden dat het Groninger Museum, waarvan Mendini de hoofdarchitect was, haar deuren opende. Dit najaar zal Ruud Schenk, conservator Moderne beeldende kunst, werkte met Mendini aan de tentoonstelling Mondo Mendini die komend najaar te zien zal zijn.

Anne Jan Toonstra sprak met Ruud Schenk over de totstandkoming van het Groninger Museum en hoe de toenmalige directeur Frans Haks het werk van Mendini ontdekte. Mendini’s positie ten tijde van de bouw en hoe zijn carrière zicht ontwikkelde in de vijfentwintig jaar na de opening van het museum. We keken ook vooruit naar de ‘hele bonte kleurrijke tentoonstelling’ Mondo Mendini, de wereld van Alessandro Mendini.

 

 

Foto: Overzicht Groninger museum
Fotograaf: Marten de Leeuw
© Groninger Museum