Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Simon Vuyk:”Wat gebeurt er als je van jongs af aan meer focus legt op het goede in de mens?”

Simon Vuyk:”Wat gebeurt er als je van jongs af aan meer focus legt op het goede in de mens?”
Nienke Maat

Vriendschap als wapen tegen eenzaamheid, verloedering, onverdraagzaamheid, vreemdelingenhaat en polarisatie. Volgens journalist-criminoloog Simon Vuyk is het dé manier om de wereld te verbeteren. In 2015 bracht hij het boek ‘Echte vriendschap’ uit en sindsdien organiseert hij kleinschalige intieme theatervoorstellingen over vriendschap. Zijn inspiratiebron is positieve criminologie. Wat gebeurt er als je van jongs af aan de focus legt op het goede in de mens? We spraken hierover met Simon naar aanleiding van De Avond van de Vriendschap in Beijum.

De voorstellingen zijn tot 25 april te zien in diverse steden in het land, kijk op podiumharlingen.nl voor de hele speellijst.