Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

The Origami Code: “If you look into nature, the cells have an ability to fold themselves and make structures that are quite interesting.”

The Origami Code: “If you look into nature, the cells have an ability to fold themselves and make structures that are quite interesting.”
Iris Luimstra

De vouwkunst origami komt je vast wel bekend voor, wellicht heb je zelfs zelf een keer een zwaan proberen te vouwen. Maar wist je ook dat zelfs in de natuur alles zich vouwt en ontvouwd? Bergen, bloesem, het brein, het zijn voorbeelden van structuren in de natuur die zich vouwen en ontvouwen. De wetenschap, en met name de robotica, nano technologie en dergelijke, ontarmt deze manier van denken. Afgelopen dinsdag sloot Studium Generale de lezingreeks over orgami vouwkunst en zijn toepassing in de wetenschap af met de documentaire The Origami Code bij VERA Zienema. In de studio schoof bij ons aan Ajay Kottapali, assistent professor bij de faculteit Science & Engineering van de RUG, die na de film een lezing gaf over zijn onderzoek die zich deels bezighoudt met deze vouwkunst. Luister het fragment hieronder terug!

Foto: Nienke Maat