Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #40: Eline Arbo

Perestrojka #40: Eline Arbo

| On 05, mrt 2019

Vorig jaar ontving Eline Arbo de BNG Bank Theaterprijs voor de voorstelling Het lijden van de jonge Werther. De jonge maker groeide op in het Noorse Tromsø en ronde aan de universiteit van Oslo een studie Theaterwetenschappen af. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam voor haar studie aan de Regieopleiding van de Theaterschool die zij in succesvol 2016 afrondde. Momenteel is ze als jonge maker verbonden aan het NNT waar zij in het vierjarige talentontwikkelingstraject NNT RAW wordt begeleid tot regisseur voor de grote zaal.

Voor Perestrojka koos ze liedjes uit die allen verweven waren met de voorstellingen die ze maakte. Anne Jan Toonstra sprak met haar over IJslandse rappers, de overeenkomsten tussen Tromsø en Groningen, opgroeien in de ‘communistenstraat’ en elke zaterdag demonstreren. Theater was voor Arbo de plek waar ze kon twijfelen. Je kan er twijfelen en dingen uitproberen zonder iets helemaal te weten.

Voor het NNT werkt Arbo momenteel aan RAW IV Zwart Water. De voorstelling speelt 29, 30 en 31 maart in Theater de Machinefabriek.

 

Foto: Nienke Maat