Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Moving Futures: “It’s an on-going proces; it’s a research that we keep exploring in a way.”

Moving Futures: “It’s an on-going proces; it’s a research that we keep exploring in a way.”
Iris Luimstra

Dit weekend strijkt het reizende dansfestival Moving Futures neer in het Grand Theatre. Ook Groningse organisatie Random Collision doet mee. In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen maken zij een voorstelling genaamd Notes on Synchrony waarin boeddistisch debat, dans en neurowetenschap samenkomen. In deze speciale voorstellling wordt de inter-brain synchrony, ofwel inter-hersensynchronie onderzoekt binnen twee verschillende disciplines: dans en neurowetenschap. Algemeen directeur van Random Collisions Kirsten Krans en RUG onderzoekers Ferdinand Lewis en Lionel Newman waren te gast in de studio om hier meer over te komen vertellen.

Luister het fragment hieronder (in het Engels)!

Zaterdag vindt het panelgesprek over Notes on Synchrony plaats, zondag de performance zelf. Kijk op de website van het Grand Theatre voor meer informatie over deze voorstelling en alle andere programmaonderdelen.

Foto: Nienke Maat