Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Sabine van den Berg: “De titel ‘Nestvlinders’ slaat op de meisjes.”

Sabine van den Berg: “De titel ‘Nestvlinders’ slaat op de meisjes.”

| On 19, mrt 2019

Eind januari verscheen Nestvlinders, het poëziedebuut van Sabine van den Berg. De autobiografische bundel gaat over twee tienermeisjes met een ouderlijk ‘nest’ waar het niet veilig is. De meisjes raken bevriend als ze beide hun vader dreigen te verliezen: De ene vader wil niet langer leven, de andere wil niet langer als man leven.

Dat autobiografische aspect vindt Sabine van den Berg onbelangrijk. In de eerste plaats gaat het erom dat het goed is. Anne Jan Toonstra sprak met Van den Berg over sensatiezucht bij mensen, de belangrijke vriendschap met een jeugdvriendin en het idee om daarover gedichten te schrijven. Tijdens het interview werden ook een drietal gedichten voorgelezen.

 

 

 

Foto: Nienke Maat