Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S08E11 | 25-03-19

Glasnost S08E11 | 25-03-19

| On 27, mrt 2019

Maandagavond 25 maart keken we vooruit naar een drietal evenementen die de komende weken plaatsvinden. Zo kan je vanavond (27 maart) nog naar de psychedelic cinema van Cinema Kinski, 3 en 4 april vindt het mini-festival Murakami Music Box plaats, 5 april is de Nacht van de filosofie en op 6 en 7 april vindt op meerdere locaties het CLASH XXL Festival plaats.

Anne Jan Toonstra sprak met programmeur Peter Dijkstra over de clash tussen beeldende kunst, muziek en cultuur en hoe dat alles samenkomt op drie Groningse locaties tijdens CLASH XXL. Met Rense Sinkgraven en filosofiestudent Sybolt Friso werd besproken wanneer ze voor het laatst stuntelden en hoe stuntelen het thema werd voor de Nacht van de filosofie. Frits Selie van Sounds of music kwam naar de studio om te vertellen over Murakami Music Box, het tweedaagse mini-festival over de Japanse auteur Haruki Murakami. Muziek speelt een belangrijke rol in diens werk en het festival gaat ook in op de oosterse en westerse invloeden in het werk van Murakami. We belden ook met Jorine Witte over de films die vertoont worden tijdens Cinema Kinski. Woensdagavond 27 maart is de laatste vertoning van de psychedelic cinema in het Grand Theatre.

Vorige week dinsdag hield Casper Albers, hoogleraar Toegepaste Statistiek aan de Faculteit van Gedrags- & Maatschappijwetenschappen aan de RUG, zijn oratie. De ‘statisticus met een missie’ vertelde bij ons over zijn werk en hoe het bij statistiek draait om logisch nadenken. De verkiezingen van de provinciale staten boden een prachtig voorbeeld van hoe statistieken verkeerd geïnterpreteerd worden. 

 

 

Foto: Nienke Maat