Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Casper Albers: “Statistiek is logisch nadenken, maar dan anders.”

Casper Albers: “Statistiek is logisch nadenken, maar dan anders.”
Leonie

Statistiek is moeilijk. Althans, dat wordt gezegd. Hoogleraar toegepaste statistiek aan de RUG Casper Albers denkt daar anders over. “Statistiek is logisch nadenken, maar dan anders dan dat we gewend zijn. ” Vorige week dinsdag hield hij zijn oratie. Bij Glasnost vertelde Albers waar zijn nieuwe onderzoek over gaat. Hij gaat onderzoek doen naar hoe statistieken het meest begrijpelijk weergegeven kunnen worden en hoe resultaten het beste gecommuniceerd kunnen worden.

Het communiceren van resultaten gaat nog wel eens fout. Zo ook in de media. Gebeurtenissen tijdens de afgelopen provinciale statenverkiezingen vormden hier een voorbeeld van. Albers vertelt wat er mis ging en hoe dat kwam. Het fragment kun je hieronder terugluisteren: