Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 25, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #42: Inge van Calkar

Perestrojka #42: Inge van Calkar

| On 02, apr 2019

Inge van Calkar debuteerde als soloartiest in 2014 met een gelijknamige plaat. Op haar dertiende krijgt ze een Spaanse gitaar van haar zus en daarmee wordt haar liefde voor muziek gewekt. Het was dan ook opvallend dat voor haar tweede album de akoestische elementen verdwenen en plaatsmaakten voor elektronica. Dat ze hierdoor heel anders op het podium staat viel ook de recensenten op.

Inge van Calkar was een heel uur bij ons te gast om haar favoriete nummers te draaien. Anne Jan Toonstra sprak met haar over de muziek van de nineties, haar album Reset, waarom Toxic van Britney Spears een goed nummer is, optredens in Duitsland en een dag op het conservatorium.

 

 

Foto: Nienke Maat