Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 22, 2024

Scroll to top

Top

Frits Selie: “Murakami schrijft over leven in een hectische samenleving.”

Frits Selie: “Murakami schrijft over leven in een hectische samenleving.”

| On 03, apr 2019

Vanavond gaat het tweedaagse mini-festival Murakami Music Box van start in het Grand Theatre. Woensdagavond 3 april staat de rol van muziek centraal in het werk van de Japanse schrijver Haruki Murakami en donderdagavond 4 april gaat het over de oosterse en westerse invloeden in diens werk.

Anne Jan Toonstra sprak met organisator Frits Selie over de mysterieuze Murakami, de reden van Murakami’s populariteit. Schrijft hij nou oppervlakkig entertainment of diepzinnige boeken? En wat geeft hij weer: de Westerse samenleving, of is hij een echte Japanner? De grote rol van muziek in het werk van Murakami intrigeerde Selie en leidde tot het festival.

 

 

Het mini-festival Murakami Music Box vindt plaats in het Grand Theatre aan de Grote Markt en kaartjes kosten € 17,50 per dag, studenten kunnen met korting naar binnen. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Studium Generale, of aan de deur.

 

Foto: Nienke Maat