Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Promovendus Renske Verweij: “Ongewenste kinderloosheid komt steeds vaker voor.”

Nina
  • On 14/04/2019

Kinderen krijgen. Voor de een is het een eerste levensbehoefte, de ander ziet er het nut niet van in… Wat bepaalt eigenlijk of je wel of geen kinderen krijgt?

Op 17 april a.s. leidt journaliste Larissa Pans een panelgesprek voor Studium Generale over ‘het krijgen van kinderen anno 2019’, zij doet dit onder andere met filosoof Stine Jensen, socioloog Gert Stulp en gynaecoloog Annemieke Hoek.

In aanloop naar dit evenement sprak Anne Jan met onderzoeker Renske Verweij. Zij promoveerde onlangs aan de RUG op onderzoek naar kinderloosheid: Understanding childlessness: Unravelling the link with genes and socio-environment.