Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Kasper van Hoek: “Het is wel een valkuil om te gaan zeuren, humor is beter.”

Kasper van Hoek: “Het is wel een valkuil om te gaan zeuren, humor is beter.”

| On 18, apr 2019

“23-06-2018: Als morgen alles ineens twee keer zo groot is, hoe komen we daar dan achter?” Geen sinecure, het nieuwe boek van Kasper van Hoek staat vol met dergelijke gedachten. De anekdotes, gedachten en observaties voor Geen sinecure verzamelde hij de afgelopen jaren, maar hij begon aan het boek nadat hij eind 2017 het Hendrik de Vriesstipendium verloor. Vijftien maanden en een crowdfunding campagne later werd het boek gepresenteerd in de Kroeg van Klaas.

Anne Jan Toonstra sprak met Van Hoek over zijn observatietalent, hoe belachelijke gebeurtenissen troost kunnen bieden en hoe we kleine problemen niet kunnen oplossen. Voor het gesprek van start ging las Van Hoek een tiental korte fragmenten voor.

 

 

Geen sinecure is te bestellen via de website van Kasper van Hoek. Boekhandel Godert Walter te Groningen verkoopt het boek ook.