Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 22, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S08E13 | 22-04-19

Glasnost S08E13 | 22-04-19

| On 23, apr 2019

Pasen is inmiddels voorbij en de komende weken kan je weer allemaal mooie exposities, voorstellingen en interviews bezoeken, of gewoon een boek lezen. Anne Jan Toonstra sprak met Dolf Verlinden over zijn solotentoonstelling die tot 1 september in het Groninger Museum te zien is. Gelijktijdig met de opening werd het boek veld verkennen gepresenteerd met daarin een overzicht van zijn werk.

Mieke Meiboom presenteerde vorige week in de Groninger Archieven haar boek Foute Groningers? Een dag later sprak Maarten Praamstra met haar over de bijzondere rechtspleging direct na de Tweede Wereldoorlog en tegen welke problemen de gerechtelijke macht aanliep bij het vervolgen van de misdadigers die in het Scholtenhuis werkten. Wie Meiboom langer wil horen kan aanstaande zondag naar Onder de vulkaan in het Grand Theatre.

In het Grand Theatre kan je dinsdag 30 april naar Achter elke deur zit een verhaal van Babaddaar, een door het NNT en Club Guy & Roni ondersteund project voor nieuwkomers in Groningen. Ahmad Abdulwahab, danser en de bedenker van Babaddaar kwam langs om te vertellen over de deelnemers aan de voorstelling en hun ambities.

Met Martin Romkes bespraken we het stipendium dat de Usva heeft ingesteld om hun vijftigjarige bestaan te vieren. Tot 1 mei kunnen studenten een plan indienen om een cultureel project te realiseren. Met hem bespraken we de do’s en don’ts voor het indienen van een projectplan.

Huiscolumnist Myron Hamming was weer van de partij en droeg, uit het hoofd, een tekst voor.