Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 13, 2024

Scroll to top

Top

Dolf Verlinden: “Ik wil die begrenzing van het kunstwerk doorbreken.”

Dolf Verlinden: “Ik wil die begrenzing van het kunstwerk doorbreken.”

| On 25, apr 2019

Sinds begin april worden een aantal schilderijen van Dolf Verlinden tentoongesteld in het Groninger Museum. Tijdens de opening werd het boek veld verkennen gepresenteerd waarin het werk dat hij de afgelopen tien jaar maakte centraal staat.

Anne Jan Toonstra besprak met Verlinden het werk Gesprek met Mondriaan en het omvangrijke Kantelmoment. Beide werken gaan verder buiten de grenzen van de lijst. Hoe de werkwijze van Verlinden in de loop der jaren veranderde en hoe intuïtie daarbij een rol speelt. “Het is geometrisch en abstract, maar je ervaart ook de hand van de maker.”

 

De solotentoonstelling in het Groninger Museum is nog tot en met zondag 1 september 2019 te zien. veld verkennen is onder meer verkrijgbaar via Uitgeverij kleine Uil.