Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #44: Guus Termeer

Perestrojka #44: Guus Termeer
Nina
  • On 30/04/2019

Guus Termeer neemt na vijftien jaar afscheid als hoofd programmamaker van Studium Generale Groningen. Hij gaat met pensioen! Alle reden om hem eens aan de tand te voelen over zijn carrière bij Studium Generale en de Universiteitskrant, het leven hier in het Noorden, zijn passie voor literatuur en poëzie, en natuurlijk, de muzieklijst die hij aanleverde voor zíjn uur Perestrojka.

Studium Generale is onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. SGG organiseert vernieuwende en multidisciplinaire activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij.

De ruim 1200 (!) programma’s die werden gemaakt in zijn tijd waren zeer uiteenlopend van vorm, van klassieke lezingen tot kenniscafés, en van ligconcerten tot excursies. We vroegen hem hoe hij te werk ging bij het samenstellen van de programma’s; waar let je op en voor wie maak je ze? En wat waren eigenlijk de hoogtepunten in die vijftien jaar?

Anne Jan Toonstra kwam het allemaal te weten in Perestrojka met (ex-) hoofd programma van Studium Generale, Guus Termeer. Luister hier de uitzending terug: