Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S08E14 | 06-05-19

Glasnost S08E14 | 06-05-19

| On 07, mei 2019

Spraakmakende Boeken, kutbeesten, Duitse filmklassiekers en de Bosatlas, de veertiende aflevering van dit seizoen behandelde nogal verschillende onderwerpen. We trapten af met de Bosatlas, een lesboek dat sinds 1877 in vele klaslokalen is te vinden. Vanaf 11 mei kan je in GRID Grafisch Museum Groningen zien hoe de atlas zich ontwikkelde en welke invloed onderwijs en druktechnieken hadden.

Woensdag 8 mei kan je in het Groninger Forum naar Metropolis, de beroemde Sciencefictionfilm uit 1927 van regisseur Fritz Lang. Hoofddocent Kunsten Cultuur en Media Julian Hanich maakte zich bij ons sterk voor het vertonen van filmklassiekers en sprak de hoop uit dat het Groninger Forum dit vaker wil doen. Waarom het werk van Lang zo belangrijk is en welke invloed Lang had op de cinema deed hij voor ons ook uit de doeken.

Spraakmakende Boeken, de lezingenreeks van de RUG viert donderdag 9 mei haar vijfentwintigjarige bestaan en met oprichter Henk Harbers bespraken we het succes van de reeks. Zijn favoriete boeken, felle discussies over Connie Palmen en het kiezen van de te bespreken boeken kwamen voorbij. Je hoort ook waarom ze nooit de boeken van Harry Potter en De Da Vinci Code bespraken.

Kutbeesten, de verzamelde werken van Jan-Willem Spakman wordt vrijdag 10 mei gepresenteerd bij Boekhandel van der Velde aan het Akerkhof. Anne Jan Toonstra besprak met ‘Wimpie’ wat voor dieren Kutbeesten zijn, hoe je het probleem het beste kan oplossen en welke dieren moeilijk zijn te tekenen.

Annegreet Bos die vorige week woensdag de derde prijs won bij de Groningse voorronde van de schrijfwedstrijd Write Now! droeg een drietal gedichten vol durf voor in de uitzending.