Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 22, 2024

Scroll to top

Top

Henk Harbers: “Populair zijn boeken waarin problemen worden besproken die mensen direct aangaan.”

Henk Harbers: “Populair zijn boeken waarin problemen worden besproken die mensen direct aangaan.”

| On 08, mei 2019

Al 25 jaar is de lezingenreeks Spraakmakende Boeken een succes. Donderdag 9 mei viert de organisatie haar vijfde lustrum en worden er een vijftal mini-lezingen gehouden waarin de organisatoren terugkijken op de literaire ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar. Oprichter en coördinator Henk Harbers sprak met Anne Jan Toonstra over Spraakmakende Boeken en de recente ontwikkelingen in de Duitse literatuur.

De Da Vinci Code van Dan Brown werd door de organisatie gelezen en te licht bevonden. Een ander werk dat niet werd besproken is de Harry Potter reeks van J.K. Rowling, maar toen kon de gewenste spreker niet naar Groningen komen. Bij I.M. van Connie Palmen waren de meningen weer zo verdeeld dat er op een avond een drietal korte lezingen werden gegeven om beide kampen aan het woord te laten. Verder sprak Anne Jan met Harbers over de Duitse literatuur na de val van de muur en de opvallende terugkeer van de familieroman.

 

 

De Lustrumavond begint 9 mei om 19.30 uur in de Offerhauszaal in het Academiegebouw aan de Broerstraat 5. Een vijftal sprekers zal korte lezingen geven over de ontwikkeling van de literatuur in de afgelopen 25 jaar in verschillende taalgebieden. Na afloop is er een borrel en kunnen bezoekers een boekje krijgen met daarin de teksten van de lezingen.

Afbeelding: Julia Franck, Die mittagsfrau (2007). Een Duitse familieroman.