Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

Ziëd Fargi: “De ramadan is echt het moment waarop saamhorigheid centraal staat.”

Ziëd Fargi: “De ramadan is echt het moment waarop saamhorigheid centraal staat.”

| On 23, mei 2019

Vrijdagavond vindt er in de bibliotheek een Iftar plaats. Dat is het avondmaal die tijdens de Ramadan na zonsondergang plaatsvindt. Samenkomen en reflecteren staan dan centraal. Ziëd Fargi van jongeren kernteam VERS heeft de activiteit bedacht en sprak met Anne Jan Toonstra over de activiteiten van VERS en de betekenis van de Iftar.

Verleden jaar daagde Ziëd zijn klas al uit om samen met hem te vasten en daaruit ontstond het idee om het dit jaar veel uitgebreider te organiseren. Tijdens het interview werd ook gesproken over de vooroordelen en mythes rondom de Ramadan: zo mag je echt wel je tandenpoetsen, maar kauwgom mag weer niet. Ook onder moslims zijn er veel discussies over wat wel en niet mag. Ziëd merkt dat je door de Ramadan dingen ook nuchterder bekijkt: “Je wordt sowieso ouder en volwassener, maar door de Ramadan ga je dingen ook nuchterder bekijken. Je wordt echt een nuchtere Grunniger.”

 

 

De Iftar in de bibliotheek is al uitverkocht, maar waarschijnlijk wordt er volgend jaar weer een Iftar georganiseerd.