Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S08E16 | 10-06-19

Glasnost S08E16 | 10-06-19

| On 12, jun 2019

Vorig weekend werd het boek Grontopia gepresenteerd. Want we weten allemaal: de toekomst is onzeker en ook in een gemeente als Westerwolde heeft dat gevolgen. Drie wetenschappers en zeven Science Fiction schrijvers schreven waaruit die mogelijke gevolgen kunnen bestaan. Schrijfster Christien Boomsma en schrijver en initiatiefnemer Martijn Lindeboom spraken met Anne Jan Toonstra over de vraag of de toekomst voor Westerwolde een utopie of dystopie in petto heeft.

Het Universiteitsmuseum van de RUG viert ook dat de universiteit 405 jaar bestaat. Afgelopen woensdag werd daar de lustrumexpositie ‘Ruimteschip Aarde’ geopend. De organisatie vroeg biograaf en kunsthistorica Eva Rovers om de tentoonstelling samen te stellen en wij belden haar even op.

Donderdag 13 juni ontvangt Ton Broekhuis het eerste exemplaar van Tegendraads. Het boek kwam voort uit de vele gesprekken die Noorderlicht-directeur Kees van der Meiden had met zijn voorganger Ton Broekhuis, de founding father van Noorderlicht, en met mensen die met Ton hebben gewerkt.

En ook op donderdag: De Meindert & Igor & De Jonge Boschfazant & Kesanova Show. Een avond in de Kroeg van Klaas waar Meindert Talma, Igor Wijnker, Adriaan Bosch en Kees de Vries nieuwe verhalen, liedjes en multimediapresentaties op het publiek uitproberen. Igor Wijnker nam een hoorspel mee naar de studio en dat ging niet helemaal volgens plan.