Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2019 – dag 3, luister en kijk terug

Noorderzon 2019 – dag 3, luister en kijk terug

| On 18, aug 2019

Volgens de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter vinden mensen geluk in theater en muziek. Cultuur biedt rituelen die voorheen de kerk bood. We mochten hem verwelkomen bij onze derde show op Noorderzon. Voorafgaande de uitverkochte lezing spraken Anne Jan Toonstra en Jelte Posthumus met De Wachter over onze obsessie met geluk en de negatieve gevolgen die dat met zich meebrengt.

Bas Schröder van Swinder bracht ons later in hogere sferen met een nummer van zijn tweede album Nosk.  25 Augustus zal de Groningse band het zondagmiddagconcert op het Dok verzorgen, een plek waar maar weinig Groningse artiesten hun voorgingen. We zagen dus een gelukkig man.

Julian Verkerk en zijn collega’s van Het Biomedisch Laboratorium zijn ook gelukkig dat ze de festivalbezoeker eindelijk een inkijkje in hun geheime organisatie kunnen geven. Het gesprek riep enige Orwelliaanse associaties op, maar de installatie speelt toch echt in 1982 en in feite is deze openheid toe te juichen. Wie een kijkje heeft genomen mag er echter niks over zeggen.

Vandaag (18 augustus) is de laatste dag dat je de voorstelling Space the 3th Season van Socalled & Friends kan zien op Noorderzon. De anarchistische poppentheatermusical was de openingsvoorstelling van het festival. Sven Piekstra ging voor ons naar de voorstelling, maar was niet helemaal overtuigd. Liefhebbers van muziek en poppenspel zullen de voorstelling fantastisch vinden, maar hij kwam niet verder dan 2/5 Noorderzonnetjes. Vanavond verwelkomen we overigens de makers bij ons aan tafel. Een goede reden om ons op te zoeken op het festivalterrein.

 

0:17 Opener
3:14 Nieuws
7:57 Dirk de Wachter
18:21 De Umpirestoel met Sven Piekstra
22:39 Quiz
29:37 Bas Schröder
34:30 Julian Verkerk
39:38 Bibberrrrspiraal

 

Foto’s: Nienke Maat