Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2019 – dag 6, luister en kijk terug

Noorderzon 2019 – dag 6, luister en kijk terug

| On 21, aug 2019

Tijdens de zesde show op Noorderzon kregen presentatoren Jelte Posthumus en Anne Jan Toonstra weer een inkijkje in het hoofd van onze gasten. Er werd gesproken over onverwacht vaderschap, eerste relaties en de invloed van de media op ons denken. Bijzonder was het gesprek met Ainslie Henderson. Zijn voorstelling Adjust over zijn onverwachte vaderschap is stijf uitverkocht en hij sprak bij ons over zijn nieuwe carrière als stop-motion theatermaker.

Sieger Baljon is vanaf vrijdag te vinden op de James Laming. Op het schip aan de Noorderhaven zal hij drie dagen zijn voorstelling Bezweringen opvoeren. Aan de picknicktafel sprak hij over de betekenis van ‘politiek sjamanisme’ en droeg hij een fragment voor.

Vandaag is je laatste kans om I once entered a garden te bezoeken. Daphne Smets nam voor ons een kijkje bij de installatie van Bissane Al Charif en Chrystèle Khodr. De verhalen van mannen en vrouwen uit het Midden-Oosten over hun eerste liefdes en seksuele ervaringen waren mooi, maar de kunst sprak minder aan.

De Universiteit van Noorderzon is inmiddels voorbij. Marthe Walvoort kwam bij ons vertellen waarom ‘suikers net als mensen zijn’. Anne Jan en Jelte hoorden haar uit over de verschillende soorten suikers: van moedermelk tot suiker in de koffie. Een uur later sloot ze de reeks lezingen van de Young Academy Groningen af.

Robin Yzerman speelde voor ons een liedje en Richard Nobbe had een column waarin hij de mensen van repliek diende die Noorderzon een commercieel festival vinden. Je hoeft tenslotte geen drank naar binnen te smokkelen, blijft niet met plastic muntjes zitten en voor een paar euro kan je al naar een voorstelling.

 

0:16 Opener
3:00 Noorderzon Nieuws
5:07 Ainslie Henderson
14:48 De Umpirestoel met Daphne Smets
20:12 Quiz
24:58 Robin Yzerman
29:49 Rijksuniversiteit Glasnost met Marthe Walvoort
36:27 Sieger Baljon
45:09 De Zeepkist met Richard Nobbe
50:13 Bibberrrrspiraal

 

Foto’s: Nienke Maat