Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 26, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2019 – A.L. Snijders

Noorderzon 2019 – A.L. Snijders

| On 22, aug 2019

Meer dan drieduizend zkv’s schreef A.L. Snijders de afgelopen jaren. Sinds zijn eerste bundeling met zkv’s verscheen in 2006 bracht de grootmeester van het Zeer Korte Verhaal elf bundels uit. De meest recente daarvan is Doelloos kijken. ‘De meester van het éénharig penseel’, aldus Tommy Wieringa, bezocht Noorderzon op de eerste dag van het festival.

15 augustus trad Snijders op het bij Rarekiekfestival dat het Dagblad van het Noorden op Noorderzon organiseerde. De Rarekiek is een zeer kort verhaal waarin een gebeurtenis in Groningen beschreven wordt. Jelte Posthumus en Anne Jan Toonstra spraken met Snijders over zijn nieuwe bundel en de voorwaarden waaraan een zkv moet voldoen. Ter illustratie vertelde hij wat er aan ‘plezier’, het favoriete verhaal van Toonstra, mankeert. Natuurlijk las hij ook twee verhalen voor.

Zondagmiddag 25 augustus is A.L. Snijders op uitnodiging van boekhandel Godert Walter weer in Groningen te gast. Vanaf 15.00 uur wordt hij geïnterviewd in sociëteit de Harmonie aan de Kreupelstraat 10. Reserveren is gewenst.

 

Foto A.L. Snijders: Nienke Maat