Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #48: Mohamed Yusef Boss

Perestrojka #48: Mohamed Yusef Boss

| On 15, okt 2019

Mohamed Yusef Boss is danser, choreograaf, theatermaker. Hij kwam ter aarde in Somalië. Hij woont al dertig jaar in Nederland. Hij is verbonden aan Station Noord 2.0. Hij maakte SHAN, KÓW, SADDEX, CITY OF ALL TOGETHER en in december gaat AFAR in première. Hij is autodidact, hij verbindt, hij lacht, hij danst en hij is succesvol. Hij won in 2017 de Gouden C voor zijn eerste voorstelling SHAN en twee weken geleden werd hij genomineerd als talent voor de Groninger Cultuurprijs. Dat is niet mis! 

Jelte Posthumus sprak met Mohamed over de eerste stappen op Michael Jackson, natte shirts, X_YUSUF_BOSS, verhalen van zijn publiek, Somalische muziek en nieuwe Afrikaanse artiesten als Burna Boy.

 

 

Foto: Nienke Maat