Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 22, 2024

Scroll to top

Top

Dick Verel: “Het is een beetje mijn levenswerk.”

Dick Verel: “Het is een beetje mijn levenswerk.”
Anne Jan Toonstra

Altijd al eens een museum willen bezitten? Dan heb je nu de kans. Want Museum Vosbergen in Eelde staat te koop. Al 17 jaar lang bestieren Dick en Rieteke Verel het museum met een unieke verzameling muziekinstrumenten uit de hele wereld. De ernstige ziekte van Dick Verel afgelopen jaar deed het echtpaar nadenken en tot de conclusie komen dat het misschien wel mooi was geweest en het tijd werd om de boel van de hand te doen. Tot 1 januari 2021 is het museum nog open, maar daarna is de huur opgezegd. Ondertussen wordt gezocht naar een nieuwe huurder voor het pand. En gehoopt wordt er dat het iemand wordt die ook het museum wil overnemen. Met Dick Verel spraken we over de geschiedenis van het museum, zijn in 60 jaar opgebouwde collectie en natuurlijk de aanstaande verkoop.

 

 

foto door Nienke Maat ©️