Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S09E02 | 21-10-19

Glasnost S09E02 | 21-10-19

| On 22, okt 2019

Sinds kort staat Muziekinstrumentenmuseum Vosbergen te koop. Dick Verel kwam in de studio toelichten waarom hij en z’n vrouw het museum verkopen en welke mogelijkheden hij ziet voor de collectie die hij in de loop der jaren verzamelde.

Waar Verel afscheid neemt van zijn museum verwelkomen we in de stad juist een nieuw museum. Eind november gaat het Forum Groningen open en in het gebouw gaat het stripmuseum verder onder de naam Storyworld. Jelte Posthumus en Anne Jan Toonstra spraken met Forum medewerkster Else de Groot over de aanstaande verhuizing van de bibliotheek naar het nieuwe gebouw. Tot de opening zullen we vooruitkijken met verschillende Forum medewerkers.

Martijn Lindeboom en Ruud de Bruyn kwamen naar de studio om de eerste Middag van het Fantastische Lied te bespreken. Zaterdag 26 oktober wordt  er in de Kroeg van Klaas gesproken (en gezongen) over liedteksten waarin fantasy en science fiction een rol spelen. Nieuw is ook de reeks Namen in Stad waarin historici Jelte Posthumus en Boike Teunissen de oorsprong van Groningse straatnamen bespreken.

Julian Verkerk spraken we al op Noorderzon en was deze uitzending opnieuw bij ons te gast. Anne Jan Toonstra sprak met hem over de première van zijn korte film Het videopaleis en zijn liefde voor de jaren zeventig. Kort was ook het verhaal van Rachel Raetzer dat ze bij ons voorlas. Noordwoord biedt sinds kort cursussen aan voor jonge schrijvers met professionele ambities en Raetzer volgde onder meer een workshop over het schrijven van korte verhalen.

 

Foto: Nienke Maat