Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 15, 2024

Scroll to top

Top

Lucas Zandberg: “Als alles vastligt wordt die geschiedenis een soort dwangbuis.”

Lucas Zandberg: “Als alles vastligt wordt die geschiedenis een soort dwangbuis.”

| On 05, nov 2019

Keizerlijk geel, de nieuwe historische roman van Lucas Zandberg ligt sinds vandaag in de winkel. Zijn zesde roman gaat over de Chinese keizerin-weduwe Cixi die in de negentiende eeuw langdurig de macht uitoefende in China. Ze maakte de Tweede Opiumoorlog (1860) en de Bokseropstand (1899-1901) mee en zag het land ingrijpend veranderen.

Anne Jan Toonstra sprak met Zandberg over Cixi en hoe ze opklom van concubine naar de positie van keizerin-regentes. Tijdens een vakantie, zestien jaar geleden, hoorde Zandberg de eerste verhalen over haar. Het communisme had er geen belang bij om haar positief neer te zetten en dat was te merken. Pas nadat Zandberg zijn eigen invalshoek vond kon hij aan de slag met Keizerlijk geel.

 

 

Aanstaande zaterdag zal Lucas Zandberg optreden op Het Grote Gebeuren en maandag 18 november is hij te gast bij Boekhandel Godert Walter. Er staan ook optredens in Assen en Leeuwarden op stapel.