Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Nadine Schlichting: “Er zijn veel plekken in onze hersenen waar perceptie van tijd plaats vindt.”

Nadine Schlichting: “Er zijn veel plekken in onze hersenen waar perceptie van tijd plaats vindt.”

| On 07, nov 2019

Heb jij ook altijd dat je lunchpauze voorbij vliegt, terwijl datzelfde half uurtje tijdens je werk als een eeuwigheid kan voelen? Nadine Schlichting promoveerde onlangs met haar proefschrift “Time and other Dimensions” waarin ze de subjectieve beleving van tijd onderzocht. In een interview met Anne Jan Toonstra legt ze haar bevindingen uit.

Volgens Schlichting zijn we als mens zijnde niet zo goed in het door onszelf bijhouden van tijd. We hebben geen ‘interne klok’ die ons vertelt hoeveel minuten er verstreken zijn. Schlichting heeft aan de hand van het ‘raindrop experiment’ geconstateerd dat er geen specifieke plek is in de hersenen die in dienst staat van onze perceptie van tijd, maar dat er juist veel verschillende plekken zijn die met deze perceptie te maken hebben.

Luister het interview hier terug: