Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #50: Douwe Draaisma

Perestrojka #50: Douwe Draaisma
Anne Jan Toonstra

In deze 50e (!) aflevering van Perestrojka was Douwe Draaisma onze gast. Bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de RUG en bij het grote publiek bekend als geheugenprofessor. Als Mijn Geheugen Mij Niet Bedriegt, De Heimweefabriek, Vergeetboek en De Dromenwever, het zijn een paar van de titels waarmee Draaisma afgelopen decennia het geheugen in het algemeen en het autobiografische geheugen nog meer in het bijzonder onder de aandacht van een groot publiek wist te brengen. Zijn boeken werden wereldwijd vertaald, met als bekendste de bestseller Waarom Het leven Sneller Gaat Als Je Ouder Wordt.  Afgelopen september ging hij met emeritaat, maar hij schrijft onverminderd door. Anne Jan Toonstra sprak met hem over leven, werk, geheugen en muziek. 

Foto door Nienke Maat