Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Namen In Stad #3: Kamerlingh Onnesstraat

Namen In Stad #3: Kamerlingh Onnesstraat
Jelte Posthumus

Op droge zondagen maakt onze eigen historicus Jelte Posthumus graag een ochtendwandeling met collega Boike Teunnissen. Hun aandacht gaat uit naar het verhaal van en achtergrond bij de namen van de straten, gangen, parken en pleinen van de stad. Jelte vraagt en Boike geeft les. In deze derde aflevering van de rubriek Namen In Stad duikt het tweetal op in de Grunobuurt voor een wandeling door de Kamerling Onnesstraat.

Kamerlingh Onnes was natuurkundige en won zelfs een nobelprijs. Maar het wordt duidelijk dat het duo wél historische, maar iets minder nauwkeurig de natuurkundige feitjes op een rij heeft. Luister hier: