Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Forum Voorpret #3: Michael Dudok de Wit in Forum Groningen

Forum Voorpret #3: Michael Dudok de Wit in Forum Groningen
Jelte Posthumus

Op vrijdag 29 november is het eindelijk zo ver: Forum Groningen opent officieel zijn deuren voor het publiek. Glasnost presenteert een reportage-drieluik in de aanloop naar die openingsdag, waarin we van de bibliotheek, via de bioscoop in deze derde aflevering uiteindelijk belanden in Storyworld, de opvolger van het Stripmuseum. Directeur Hans Poll leidt ons door het gebouw en vertelt onder meer dat het Forum nauwe banden heeft met Michael Dudok de Wit, de maker van de Oskar-winnende korte animatie Father and Daughter (2000) en de gelauwerde film The Red Turtle (2016), die hij maakte in samenwerking met het fameuze Studio Ghibli. Goed nieuws, wat ons betreft, want Dudok de Wit maakt prachtig werk.

Hans is onlangs nog in Londen bij Dudok de Wit op bezoek geweest. De filmmaker zou graag meewerken met het Forum: misschien om masterclasses te geven, er komt sowieso een uitleg-video van hem en er zal origineel werk van hem te zien zijn in Storyworld. Een eigen expositie ‘zou kunnen’, zegt Poll. ‘Ik heb hem nog niet gevraagd, maar ik denk dat hij wel zou willen en ik zou het ook heel leuk vinden’, aldus de directeur.

Luister hier de reportage terug:

 


Bekijk hieronder de Oscar-winnende korte animatie van Dudok de Wit en de trailer van de gelauwerde film The Red Turtle.