Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #51: Thijs Lijster

Perestrojka #51: Thijs Lijster

| On 26, nov 2019

Afgelopen week verscheen Verenigt U! van Thijs Lijster. In de filosofische reeks Nieuw Licht werd Lijster uitgenodigd om Het communistisch manifest van Marx en Engels uit 1848 nog eens te lezen, en naar deze tijd te vertalen. 

Lijster is universitair docent kunst- en cultuurfilosofie aan de RuG. Hij studeerde filosofie in Groningen en New York, promoveerde in 2012 cum laude op de filosofie van Walter Benjamin en Theodor Adorno. Anne Jan Toonstra sprak met hem over de geschiedenis van het begrip arbeid, de betekenis van ‘precariaat’, klassenstrijd en z’n vriendengroep Krentenbol die hun nachtelijke uitstapjes afsloten in Het land van belofte, de roemruchte Groningse kroeg.

 

 

Foto: Nienke Maat