Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Namen In Stad #4: Thomsonstraat

Namen In Stad #4: Thomsonstraat
Jelte Posthumus

Op droge zondagen maakt onze eigen historicus Jelte Posthumus graag een ochtendwandeling met collega Boike Teunnissen. Hun aandacht gaat uit naar het verhaal van en achtergrond bij de namen van de straten, gangen, parken en pleinen van de stad. Jelte vraagt en Boike geeft les. In deze aflevering van Namen In Stad duikt het tweetal op aan de Hereweg, tegenover het borstbeeld van majoor Lodewijk Thomson (1869 – 1914), naar wie de aangrenzende Thomsonstraat is vernoemd.

 

Lodewijk Thomson (1869 – 1914)

 

Thomson sneuvelde op de allereerste Nederlandse vredesmissie, in Albanië, vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Zijn dood is met mysterie omhuld. Luister hier Namen In Stad #4 over Lodewijk Thomson terug: