Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S09E05 | 02-12-19

Glasnost S09E05 | 02-12-19

| On 04, dec 2019

Na de zomervakantie begon Muriel Ramuz als conservator in opleiding bij het Groninger Museum. Eén van de exposities die ze voorbereid is The Rolling Stones Unzipped, die in oktober 2020 geopend zal worden. Anne Jan Toonstra sprak met haar over haar kennismaking met het museum, werken aan exposities en de beleving waar elk museum naar streeft.

Toen Ramuz als conservator in opleiding begon was Willem Wierbos net enkele dagen Huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. De student Geneeskunde schrijft tijdens het collegejaar 2019-2020 elke maand een gedicht en treedt regelmatig op. Behalve een gesprek over zijn werkwijze en plannen las hij ook een column voor.

Journalist en schrijver Lieke van den Krommenacker schrijft sinds 2017 liefdesbrieven op bestelling. Samen met Anne Brouwer mag ze nu in Friesland aan de slag voor het project Over de drempel. Vanuit een mobiele liefdespost gaat ze het gesprek aan met mensen en de brieven die daaruit voorkomen kunnen op de post. De eenzaamheid die ze hiermee hoopt te voorkomen, of op te lossen, bespraken we natuurlijk ook.

‘Rock & Roll crooner’ Hans Hannemann verwelkomden we in het verleden al eens als muzikant. Onlangs kwam hij door de eerste ronde van het RTL programma The Voice of Holland. We belden hem om de voorbereidingen en het vervolg te bespreken.

Historici Boike Teunissen en Jelte Posthumus trokken voor de vierde aflevering van Namen in Stad naar de Thomsonstraat. Wie was deze militair die op 15 juli 1914 sneuvelde in het Albanese Durrës en daarmee de eerste Nederlandse militair werd die tijdens een vredesmissie sneuvelde.

 

 

Foto: Nienke Maat