Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 20, 2024

Scroll to top

Top

Muriel Ramuz: “Het is al werkend leren.”

Muriel Ramuz: “Het is al werkend leren.”
Anne Jan Toonstra

Afgelopen week werd bekendgemaakt dat Muriel Ramuz de derde conservator in opleiding is bij het Groninger Museum. Dit, nog steeds, voor Nederland unieke talentontwikkelingstraject startte in 2014. Recent afgestudeerde kunsthistorici van de Rijksuniversiteit Groningen krijgen een contract van twee jaar en dus volop de tijd om praktijkervaring op te doen. 

Ramuz studeerde Kunst Cultuur en Media en begon in 2017 aan de master kunstgeschiedenis. Ze was productieleider bij Theater Tapas en nu werkt ze dus in het Groninger Museum mee aan diverse projecten waaronder de tentoonstelling Unzipped van en over The Rolling Stones die vanaf oktober 2020 te zien is. Anne Jan Toonstra sprak met haar over haar functie en de expositie.  

Foto: Nienke Maat