Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Willem Wierbos: “Ik zie iets gebeuren, stap van m’n fiets en schrijf het op.”

Willem Wierbos: “Ik zie iets gebeuren, stap van m’n fiets en schrijf het op.”

| On 08, dec 2019

Begin september werd bekendgemaakt dat Willem Wierbos de nieuwe huisdichter is van de Rijksuniversiteit Groningen. De student geneeskunde schrijft maandelijks een gedicht voor de universiteit en treedt bij diverse gelegenheden op. Anne Jan Toonstra sprak met de twintigste huisdichter over zijn werk, podiumervaring en het ontstaan van zijn gedichten.

31 januari 2020 presenteert Wierbos samen met Rachel Raetzer de Science Slam. Hij werkt momenteel ook aan een eigen toneelstuk met poëzie, theater en muziek waarmee hij zijn huisdichterschap zal afsluiten.

 

 

De gedichten van Willem Wierbos en zijn voorgangers zijn te lezen op de website van de huisdichter.

Foto: Nienke Maat