Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 17, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #52: Ruben Allersma

Perestrojka #52: Ruben Allersma

| On 10, dec 2019

Sinds dit jaar is Ruben Allersma programmeur film bij het Forum. Nu de opening achter de rug is en het IDFA voorbij was het de hoogste tijd om terug te blikken op de afgelopen weken. Anne Jan Toonstra sprak met hem over zijn liefde voor films, muziek en natuurlijk zijn werk.

Allersma studeerde Kunst, Cultuur en Media in Groningen en voltooide hier ook z’n master Film en Televisie Studie. Hij werd bedrijfsleider bij, zoals het toen nog heette, Forum Images, werkte ondertussen als productie-assistent en filmoperateur voor verschillende filmfestivals, schreef over film, en was hoofd programma bij Vera Zienema. En vanaf 2014 werkt hij bij het Forum, eerst als leidinggevende publieksservice, later als programmamedewerker, en nu het Forum is geopend, is hij programmeur film. 

 

 

Foto: Maarten Praamstra