Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | February 28, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #53: Mirjam Dijkema

Perestrojka #53: Mirjam Dijkema

| On 14, jan 2020

Vijftien Europese posterontwerpers presenteren tijdens de European Poster Explosion (EPEX) zeefdrukposters in het GRID Grafisch Museum. Mirjam Dijkema is als kunstenaar en grafisch ontwerper verbonden aan Vera en Academie Minerva. Op festivals als Primavera Sound in Barcelona kwam ze met andere postermakers in contact en in Groningen organiseert ze de EPEX.

Leonie Zuidersma en Anne Jan Toonstra spraken met haar over EPEX en de expositie van haar collega Willem Kolvoort. Bij de opening van zijn expositie realiseerde Dijkema zich hoelang ze al actief is bij Vera. Of de Artdivision van Vera daadwerkelijk de hedendaagse versie is van De Ploeg weet Dijkema niet zeker.

Vanzelfsprekend ging een groot deel van de uitzending over haar favoriete muziek: Bob Dylan, The Mountain Goats, Leonard Cohen, Sufjan Stevens, Titus Andronicus, AJJ en Bright Eyes kwamen voorbij.

 

Foto: Nienke Maat