Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | March 1, 2024

Scroll to top

Top

Annelies van Ginkel: “In Nederland staan we redelijk ver van de natuur af.”

Annelies van Ginkel: “In Nederland staan we redelijk ver van de natuur af.”

| On 07, feb 2020

In oktober 2014 begon Annelies van Ginkel met haar promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen en in maart 2015 stak de eerste (officieel bevestigde) wolf de grens over. Dat had weinig invloed op het onderzoek van Van Ginkel aangezien ze zich concentreerde op de wolven in Polen bij de grens met Wit-Rusland. Van Ginkel, die vrijdag 7 februari promoveert, onderzocht de effecten van de terugkeer van de wolf op de natuur. Anne Jan Toonstra en Leonie Zuidersma spraken met haar over wolvenurine, het oerbos van Białowieża en schichtige edelherten.

 

 

Foto: Nienke Maat