Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S09E08 | 10-02-20

Glasnost S09E08 | 10-02-20

| On 12, feb 2020

Hoe om te gaan met liefdesverdriet? In het Forum Groningen kan je morgen naar een kenniscafé over de invloed van liefdesverdriet op onze hersenen. Anne Verhallen promoveert aan het Cognitive Neuroscience Center (UMCG) op de impact van een gebroken hart. Anne Jan Toonstra en Louise de Vos spraken met haar over haar onderzoek.

We spraken met twee artiesten die binnenkort in Vera staan. De club in de Oosterstraat verwelkomt op 21 februari The Homesick. De band uit Dokkum heeft een goed ontvangen tweede album uitgebracht en met Elias Elgersma bespraken we de stappen die de band maakte bij de totstandkoming van The Big Exercise. Veel ouder is Trout Mask Replica van Captain Beefheart. Acteur Hans Dagelet viert op 27 februari met zijn Rosa Ensamble dat de klassieker dit jaar 51 jaar oud wordt.

Van 19 tot en met 22 februari speelt het Groninger Studenten Toneel Eyes Wide Shut. Een intense voorstelling op het randje van de werkelijkheid waarin een jonge arts zich voor het eerst sinds tijden laat meeslepen door zijn diepste en donkerste verlangens. We spraken met Roos Benjamins en Irthe Zandstra over de voorstelling.

Josje Hamel en René Alberts legden in woord en beeld vast hoe (ex)kankerpatiënten in het leven staan. Het resultaat werd gebundeld in het boek Geluksvogels én is te zien bij de gelijknamige foto-expositie bij Noorderlicht. Een van de personen die werd geportretteerd is Renée Otsen. Samen met Josje Hamel kwamen ze naar de studio voor een gesprek over het ontstaan van geluksvogels en het leven weer oppakken.

De columnist van dienst was Jeroen Anneveldt.

Foto: Nienke Maat