Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 25, 2024

Scroll to top

Top

Josje Hamel: “Doordat we ziek werden kregen we de drang om er artistiek iets mee te doen.”

Josje Hamel: “Doordat we ziek werden kregen we de drang om er artistiek iets mee te doen.”

| On 14, feb 2020

Vrijdag 7 februari werd in galerie Noorderlicht de expositie Geluksvogels geopend. Fotograaf René Alberts en schrijver Josje Hamel legden in woord en beeld vast hoe een aantal (ex)kankerpatiënten nu in het leven staat. De verhalen en foto’s die ze maakten bundelden ze ook in het gelijknamige boek. Een van de geportretteerde mensen is Renée Otsen uit Groningen. Samen met Josje Hamel kwam ze naar de studio om te vertellen over het project.

Wat maakt het dat de geportretteerden zichzelf geluksvogels vinden en hoe is het om het leven weer op te pakken nadat je kanker hebt gehad? Natuurlijk spraken Anne Jan Toonstra en Louise de Vos ook met Hamel en Otsen over het maakproces van Geluksvogels.

 

 

De expositie in galerie Noorderlicht is tot en met 8 maart te bezoeken. Het boek Geluksvogels is bij de galerie en bij uitgever Philip Elchers te koop. De opbrengst gaat naar het Hamelhuys, een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten.

Foto: Nienke Maat