Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 20, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #56: Casper Albers

Perestrojka #56: Casper Albers

| On 18, feb 2020

U kunt hem tegenkomen in de Volkskrant en de Universiteitskrant of gewoon bij de faculteit Gedrags & Maatschappij Wetenschappen in Groningen. Daar is hij Adjunct Hoogleraar Toegepaste Statistiek en Datavisualisatie. Zijn onderzoek richt zich op het ontwikkelen van statistische modellen voor dynamische processen, met name toegepast binnen de klinische en omgevingspsychologie. Daarnaast houdt hij zich bezig met het verbeteren van wetenschapscommunicatie op het gebied van statistiek.

Anne Jan Toonstra sprak met Albers over zijn favoriete muziek en voorliefde voor Queen, het beeld dat mensen van statistiek hebben en waarin een ‘adjunct hoogleraar’ verschilt van een hoogleraar.

 

 

Foto: Nienke Maat